Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biogarde Roomvlaai met Vers Fruit
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
springvorm (Ø 24 cm)
Steelpan
Ingrediënten
▢
25
g
boter
▢
1
dl
melk
▢
200
g
bloem
▢
100
g
witte basterdsuiker
▢
1
zakje
gedroogde gist
7 g
▢
Snufje
zout
▢
1
ei
▢
5
blaadjes
gelatine
▢
2½
dl
slagroom
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
2½
dl
biogarde roer naturel
▢
125
g
frambozen
▢
4
nectarines
Instructies
Verwarm de boter en melk in een steelpan tot lauwwarm.
Meng in een grote kom de bloem, witte basterdsuiker, gist en een snufje zout.
Voeg het melk-boter mengsel toe aan de droge ingrediënten en kneed tot een samenhangend deeg.
Dek het deeg af en laat het op een warme plek ongeveer 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit tot een ronde vorm die in de springvorm past.
Bekleed de bodem van de springvorm met het deeg en prik er met een vork gaatjes in.
Klop het ei los en bestrijk de randen van het deeg ermee.
Bak de bodem in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Laat het afkoelen.
Week de gelatineblaadjes in koud water volgens de instructies op de verpakking.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
Verwarm een klein deel van de biogarde in een steelpannetje en los hierin de uitgeknepen gelatine op.
Meng de opgeloste gelatine door de rest van de biogarde.
Spatel voorzichtig de slagroom door het biogarde mengsel.
Verdeel het biogarde-roommengsel over de afgekoelde vlaaibodem en strijk het glad.
Zet de vlaai minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Verdeel vlak voor het serveren de frambozen en in partjes gesneden nectarines over de vlaai.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze frisse en fruitige vlaai gaat goed samen met een glas mousserende wijn zoals een Prosecco of een zoete witte wijn zoals een Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
485
kcal
|
koolhydraten:
57
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
33
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
/
Taart
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch