Maak de prei en venkel schoon en snijd ze in blokjes van 5 mm.
Maak de knoflook schoon en kneus de peperkorrels.
Verhit olijfolie in een pan en bak de krab tot deze begint te kleuren.
Voeg de prei, venkel, knoflook, peperkorrels, thijm, laurier en koriander toe en bak het even mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 3 minuten mee.
Blus af met cognac en witte wijn, breng aan de kook en voeg de visbouillon en het water toe.
Breng het geheel opnieuw aan de kook, schuim af en laat op laag vuur 1 uur trekken.
Passeer de bouillon door een zeef en reduceer de vloeistof tot 3 liter.
Bind de bisque met wat rijstemeel en breng op smaak met zout en peper.
Garnituur:
Snijd de korsten van het brood en snijd het kruim in blokjes van 1/2 cm.
Bak de blokjes brood in ruim boter tot ze goudbruin en krokant zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de krab in stukken en verdeel deze samen met de croutons over de soepkoppen.
Breng de bisque opnieuw aan de kook.
Verdeel de soep over de hete soepkoppen en garneer met geplukte kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc.Wijnadvies:Een volle witte wijn zoals Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de rijke smaken van deze bisque.