Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bitterkoekjestrifle met kweepeer
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
flinke
kweeperen
gestoofde met ongebonden kookvocht
▢
12
amaretti's
Italiaanse amandelkoekjes of bitterkoekjes
▢
1
eetlepel
amandellikeur
▢
225
gram
bitterkoekjespudding
▢
150
gram
witte chocolade
▢
150
ml
slagroom
Instructies
Laat de kweeperen uitlekken en vang het kookocht op.
Snij 8 amaretti's of bitterkoekjes in vieren, schep ze door het kookvocht en besprenkel ze met 1 el amandellikeur.
Verdeel de koekjes over 4 hoge glazen.
Pureer de kweeperen met behulp van een staafmixer en verdeel de helft van de puree over de koekjes.
Schep de bitterkoekjespudding op de puree.
Breek de witte chocolade in stukjes en laat deze met 50 ml slagroom op een heel zacht vuur smelten.
Haal het mengsel van het vuur en laat dit afkoelen.
Klop ondertussen 100 ml slagroom lobbig en schep er de afgekoelde maar nog vloeibare chocoladeroom door.
Verdeel de chocoladeroom over de glazen en schenk er de rest van de puree over.
Zet de trifles 1 uur in de koelkast.
Snijd 4 amaretti's of bitterkoekjes in en zet ze op de rand van ieder glas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Italië