Schil de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Halveer de sinaasappelpartjes en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de bitterkoeken in 8 stukken en verdeel ze samen met de sinaasappelpartjes over 4 hoge glazen of coupes.
Besprenkel in elk glas enkele druppels sinaasappellikeur.
Roer de rest van de likeur door de abrikozenjam en verdeel dit mengsel over de bitterkoekjes in de glazen.
Schep de vanillevla over de jamlaag in de glazen.
Dek de glazen af en zet ze minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.
Garneer elke coupe met een flinke schep slagroom en bestrooi met cacaopoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een takje munt en wat geraspte sinaasappelschil voor een extra frisse presentatie.Wijnadvies:Een zoete dessertwijn zoals Muscat of een Late Harvest Riesling past uitstekend bij dit fruitige nagerecht.