Pastina con VicoDeze verfijnde bladerdeeg vijgentaartjes met peer en een vleugje vanille zijn een elegante afsluiter van elke maaltijd. Perfect voor een feestelijk dessert!
Rol het bladerdeeg dun uit tot een lap van 32 x 42 cm.
Prik het deeg in en bak het in het midden van de oven in ± 12-16 minuten goudbruin.
Laat het bladerdeeg afkoelen en steek er 12 rondjes uit (doorsnede 10 cm).
Snijd de peren in dunne plakjes.
Bak de vijgen in 20 g boter met het opengesneden vanillestokje gedurende ± 2 minuten.
Bak in de rest van de boter de peer met het anijszaad gedurende ± 2 minuten.
Laat beide mengsels afkoelen.
Maak 4 stapeltjes van een deegrondje, vijg, deegrondje, peer, deegrondje.
Bestrooi met poedersuiker.
Serveer eventueel met een puree van frambozen of aardbeien (200 g fruit pureren, zeven en mengen met 1 eetlepel citroensap en 1 ½ eetlepel poedersuiker).
Notities / Tips / Wijnadvies
Varieer met andere vruchten zoals mango, perzik, kakifruit, appel of banaan.Serveertip:Serveer de vijgentaartjes lauwwarm met een bolletje vanille-ijs en een scheutje frambozensaus voor een extra luxe presentatie.Wijnadvies:Combineer dit gerecht met een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Italiaanse Vin Santo voor een perfecte smaakcombinatie.