Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
hapjes
Kleiner
Normaal
Groter
Bladerdeeghapjes met geitenkaas, appel, walnoot en honing
Porties:
10
hapjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediënten
▢
½
goudreinet
appel
▢
5
plakjes
roomboterbladerdeeg
diepvries
▢
1
bakje kaaskruimels
o.a. verkrijgbaar bij grote vestigingen van Albert Heijn
▢
8
walnoten
▢
10
theelepel
honing
▢
1
ei-geel
losgeklopt
Instructies
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Verwarm ondertussen de oven voor (hete lucht oven) op ca. 200°C.
Kraak de noten en verkruimel de walnoten in een schaaltje.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijdt de helft hiervan in kleine blokjes.
Meng de appel, de walnoten en de kaaskruimels door elkaar.
Leg de bladerdeelvellen op een snijplank en snijdt ze diagonaal door midden, zodat er 10 driehoeken ontstaan.
Leg op elke driehoek ca. 1 eetlepel appel-kaasmengel zodat de helft van de driehoek bedekt is.
Druppel met een theelepel op elk hoopje appel-kaasmengel een beetje honing.
Vouw de bladerdeegdriehoekjes dicht zodat er 10 gevulde driehoekjes ontstaan.
Smeer de bovenkant van de driehoekjes in met een beetje eigeel voor de glans.
Leg de driehoekjes op een vel bakpapier op de bakplaat en bak ze in ca. 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Warme hapjes
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch