Bladerdeeghapjes met geitenkaas, appel, walnoot en honing

Porties: 10 hapjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ goudreinet appel
  • 5 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
  • 1 bakje kaaskruimels o.a. verkrijgbaar bij grote vestigingen van Albert Heijn
  • 8 walnoten
  • 10 theelepel honing
  • 1 ei-geel losgeklopt

Instructies

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Verwarm ondertussen de oven voor (hete lucht oven) op ca. 200°C.
  • Kraak de noten en verkruimel de walnoten in een schaaltje.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijdt de helft hiervan in kleine blokjes.
  • Meng de appel, de walnoten en de kaaskruimels door elkaar.
  • Leg de bladerdeelvellen op een snijplank en snijdt ze diagonaal door midden, zodat er 10 driehoeken ontstaan.
  • Leg op elke driehoek ca. 1 eetlepel appel-kaasmengel zodat de helft van de driehoek bedekt is.
  • Druppel met een theelepel op elk hoopje appel-kaasmengel een beetje honing.
  • Vouw de bladerdeegdriehoekjes dicht zodat er 10 gevulde driehoekjes ontstaan.
  • Smeer de bovenkant van de driehoekjes in met een beetje eigeel voor de glans.
  • Leg de driehoekjes op een vel bakpapier op de bakplaat en bak ze in ca. 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch