Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bladerdeegtaart met pittig gehakt en geitenkaas
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Bakpapier
Bakplaat
deegrastersnijder
Oven
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
eetlepel(s)
boter
▢
400
g
rundergehakt
▢
1
tl
chilivlokken
▢
Zout en peper1 el sambal
▢
150
g
zachte geitenkaas
▢
1
eidooier
▢
1
eetlepel(s)
melk
Instructies
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een pan en bak daarin het gehakt rul.
Voeg de ui, de knoflook en de chilivlokken toe en bak nog ca. 5 minuten.
Breng op smaak met zout, peper en de sambal.
Verwarm de oven voor. Rol het bladerdeeg uit en leg het, inclusief bakpapier, op de bakplaat.
Verdeel het gehaktmengsel over de helft van het bladerdeeg.
Verbrokkel de geitenkaas over het gehakt.
Maak met een deegrastersnijder een raster in de andere helft van het deeg en vouw het deeg over het gehakt heen.
Druk de deegranden met een vork op elkaar.
Meng de eidooier met de melk en besmeer het deeg met dit mengsel. Bak de taart ca.25 minuten in de ove
Notities / Tips / Wijnadvies
Deegrastersnijder
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Rundvlees
Land van herkomst
Nederland