bladerdeegtaart

Bladerdeegtaart met pittig gehakt en geitenkaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel(s) boter
  • 400 g rundergehakt
  • 1 tl chilivlokken
  • Zout en peper1 el sambal
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel(s) melk

Instructies

  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een pan en bak daarin het gehakt rul.
  • Voeg de ui, de knoflook en de chilivlokken toe en bak nog ca. 5 minuten.
  • Breng op smaak met zout, peper en de sambal.
  • Verwarm de oven voor. Rol het bladerdeeg uit en leg het, inclusief bakpapier, op de bakplaat.
  • Verdeel het gehaktmengsel over de helft van het bladerdeeg.
  • Verbrokkel de geitenkaas over het gehakt.
  • Maak met een deegrastersnijder een raster in de andere helft van het deeg en vouw het deeg over het gehakt heen.
  • Druk de deegranden met een vork op elkaar.
  • Meng de eidooier met de melk en besmeer het deeg met dit mengsel. Bak de taart ca.25 minuten in de ove

Notities / Tips / Wijnadvies

Deegrastersnijder
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Rundvlees
Land van herkomst Nederland