Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Bladerdeegtaartjes met Frambozen en Slagroom
Deze luchtige bladerdeegtaartjes met verse frambozen en romige slagroom vormen een heerlijk fris en zoet nagerecht. Perfect voor een zomerse maaltijd of een feestelijke gelegenheid.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
23
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rond uitsteekvormpje doorsnee 10-15 cm,
ingevette bakplaat
Ingrediënten
▢
6
plakjes
diepvries-bladerdeeg
ontdooid
▢
4
eetlepels
slagroom
▢
6
eetlepels
suiker
▢
3
bakjes
frambozen
150 g per bakje, eventueel diepvries
▢
2 ½
dl
slagroom
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Rol de ontdooide plakjes bladerdeeg dun uit en steek er rondjes van 10-15 cm doorsnee uit.
Leg de deegrondjes op een ingevette bakplaat en prik met een vork de hele deegbodem in.
Bestrijk het deeg met slagroom en strooi suiker erover.
Bak de bladerdeegtaartjes in het midden van de oven in ongeveer 8 minuten goudbruin.
Haal de taartjes uit de oven en leg ze op bordjes.
Verdeel de frambozen over de taartjes.
Serveer de bladerdeegtaartjes direct met ongeklopte slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het bakken van de bladerdeeg-rondjes kan een dag eerder worden gedaan.
Bewaar ze ineen afgesloten koektrommel en warm ze eventueel enkele minuten op in een warme ovenvoordat je ze serveert.
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een licht sprankelende Prosecco past uitstekend bij dit friszure nagerecht.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0
g
|
Sugar:
18
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Internationaal
Feestdagen etc
Kerst