Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bladerdeeg tartelettes met groene asperges en kwarteleitje
Porties:
6
stuks
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol vers bladerdeeg
Tante Fanny
▢
3
groene asperges per taartje
in totaal 18 stuks
▢
½
ei
losgeklopt
▢
1-2
eetlepels
olijfolie
▢
50
g
Parmezaanse kaas
geraspt
▢
6
kwarteleitjes
▢
Peper en zout naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd het deeg in zes gelijke rechthoeken en snijd de randen in, zodat er een soort bakje ontstaat.
Prik met een vork gaatjes in het midden van elk bakje en bestrijk de randen met het losgeklopte ei.
Bak het bladerdeeg in 15 tot 20 minuten goudbruin.
Verwarm ondertussen een grillpan op middelhoog vuur.
Bestrijk de groene asperges rondom met olijfolie en gril ze in ongeveer 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
Laat ze iets afkoelen en snijd ze vervolgens in stukjes die op de bladerdeegtaartjes passen.
Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas over de gebakken bladerdeegtaartjes en leg daar de stukjes gegrilde groene asperges op.
Zorg voor wat ruimte in het midden van elk taartje.
Breek voorzichtig een kwarteleitje boven het midden van elk taartje, zodat de eidooier daar kan liggen.
Zet de bladerdeegtaartjes met groene asperges en kwarteleitje nog even terug in de oven tot de eitjes net gestold zijn.
Breng op smaak met peper en zout en serveer direct uit de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de bladerdeegtaartjes met een frisse groene salade voor een heerlijke lentebrunch of als voorgerecht bij een feestelijke maaltijd.
Voedingswaarden
Calories:
210
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
0.7
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Hartige taart
/
Pizza
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch