Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Blauwe kaasfondue met champignons
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
caquelon
Ingrediënten
▢
Van blauwschimmelkaas maakt u een lekkere pittige fondue. U kunt elke soort blauwschimmelkaas nemen. Denk er wel aan dat bijvoorbeeld Danablue en Roquefort een stuk pittiger zijn dan bijvoorbeeld Blue Castello
Blue d'Auvergne of Gorgonzola.
▢
1
teentje
knoflook
▢
2½
dl
droge witte wijn
▢
150
gram
geraspte jong belegen kaas
▢
100
gram
blauwschimmelkaas
▢
1
bakje champignons
▢
3
tl
maïzena.
Instructies
Wrijf de binnenkant van een caquelon in met het doorgesneden teentje knoflook en schenk er 2 dl van de wijn in.
Verwarm de wijn, onafgedekt, tot er kleine belletjes beginnen op te stijgen.
Roer de jong belegen kaas door de wijn en verkruimel de blauwschimmelkaas er
boven.
Roer alles goed door elkaar.
Verwarm de fondue tot de kaas gesmolten is.
Roer de fondue steeds goed door.
Veeg intussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Maak de maïzena aan met de rest van de wijn en voeg dit al roerend aan de fondue toe.
Blijf roeren tot de fondue mooi gebonden is.
Voeg de champignons toe en verwarm de fondue nog enkele minuten goed.
Roer nogmaals goed door.
Zet de fondue op een rechaud en geef er stokbrood of Turks brood en een salade bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zet bij deze pittige fondue ook stukjes paprika en bleekselderij op tafel om in de fondue te dopen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Kaas