Vergeet de flauwe soepjes en maak je klaar voor een culinaire ervaring van formaat. Deze bleekselderijsoep is zo romig en vol van smaak dat je hem wel als hoofdgerecht zou willen serveren. De Engelse Stilton zorgt voor een onweerstaanbaar scherp randje, terwijl de bleekselderij voor een frisse toets zorgt. Het is het perfecte voorgerecht om indruk te maken op je gasten, en je zult gegarandeerd om complimenten worden gevraagd.
Maak de bleekselderij schoon en schil een stengel met een dunschiller.
Snijd deze stengel in luciferdunne reepjes.
Snijd de rest van de bleekselderij in stukjes.
Pel en snipper de ui.
Koken:
Verhit de boter in een pan en fruit de stukjes bleekselderij en de ui gedurende circa 5 minuten zachtjes.
Schep de bloem erdoor.
Schenk de wijn en 1 dl van de fond erbij en breng al roerend aan de kook tot er een gebonden massa ontstaat.
Voeg de rest van de fond en 3 dl water scheutje voor scheutje toe en kook de groenten in circa 15 minuten gaar.
Pureren en afwerken:
Snijd de korst van de Stilton en snijd de kaas in kleine stukjes.
Pureer de groenten met het kookvocht tot een gladde soep met een staafmixer.
Voeg de crème fraîche en de helft van de kaas toe en mix erdoor.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Roer de reepjes bleekselderij door de soep en verwarm hem opnieuw, maar laat niet meer koken.
Serveren:
Schep de soep in diepe borden en strooi de rest van de Stilton erover.
Serveer met stokbrood of peterseliecroutons.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bleekselderijsoep met Stilton bleekselderijsoep-stiltonTeaser:Vergeet de flauwe soepjes en maak je klaar voor een culinaire ervaring van formaat. Deze bleekselderijsoep is zo romig en vol van smaak dat je hem wel als hoofdgerecht zou willen serveren. De Engelse Stilton zorgt voor een onweerstaanbaar scherp randje, terwijl de bleekselderij voor een frisse toets zorgt. Het is het perfecte