Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Blini’s met geitenkaas en rode ui
kan ook met gourmet
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mixer
Garde
Vershoudfolie, of theedoek
Ingrediënten
▢
200
gram
boekweitmeel
▢
250
ml
melk
▢
1
zakje
instant gist a 7 gram
▢
2
eieren
▢
Snufje
zout
▢
Boter om in te bakken
▢
2
rode uien
▢
scheutje balsamicoazijn
▢
1
eetl suiker
▢
klontje
boter
▢
16
walnoten
▢
125
gram
geitenkaas
Instructies
Verwarm de melk in een pannetje totdat hij lauw is.
Klop met een garde de gist er door.
Doe het meel en een snufje zout in een grote kom en schenk de melk hier bij.
Roer met de garde tot een egaal beslag.
Splits de eieren.
Klop de eierdooiers door het beslag en dek de kom af met een stuk vershoudfolie of een schone theedoek.
Laat op een tochtvrije en relatief warme plek 30 min rijzen.
Snijd de rode ui in dunne ringen en daarna in grove stukken.
Verhit een beetje boter in een pan en voeg de ui, een scheutje balsamicoazijn, 1 eetl suiker toe en laat 20 minuten op zacht vuur bakken.
Klop de eiwitten met een mixer tot een stevig schuim.
Spatel het schuim door het gerezen beslag.
Verwarm een beetje boter in een of meerdere pannen en schep een beetje van het beslag in de pan (ongeveer 2 eetlepels).
Bak de blini’s op middelhoog vuur aan beide kanten 2 minuten.
Leg ze op een bord en laat iets afkoelen.
Besmeer de blini’s met geitenkaas en schep wat van de rode ui er op en garneer met een walnoot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Kaas