Blini’s met geitenkaas en rode ui (kan ook met gourmet)

Blini’s met geitenkaas en rode ui

kan ook met gourmet
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram boekweitmeel
  • 250 ml melk
  • 1 zakje instant gist a 7 gram
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • Boter om in te bakken
  • 2 rode uien
  • scheutje balsamicoazijn
  • 1 eetl suiker
  • klontje boter
  • 16 walnoten
  • 125 gram geitenkaas

Instructies

  • Verwarm de melk in een pannetje totdat hij lauw is.
  • Klop met een garde de gist er door.
  • Doe het meel en een snufje zout in een grote kom en schenk de melk hier bij.
  • Roer met de garde tot een egaal beslag.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eierdooiers door het beslag en dek de kom af met een stuk vershoudfolie of een schone theedoek.
  • Laat op een tochtvrije en relatief warme plek 30 min rijzen.
  • Snijd de rode ui in dunne ringen en daarna in grove stukken.
  • Verhit een beetje boter in een pan en voeg de ui, een scheutje balsamicoazijn, 1 eetl suiker toe en laat 20 minuten op zacht vuur bakken.
  • Klop de eiwitten met een mixer tot een stevig schuim.
  • Spatel het schuim door het gerezen beslag.
  • Verwarm een beetje boter in een of meerdere pannen en schep een beetje van het beslag in de pan (ongeveer 2 eetlepels).
  • Bak de blini’s op middelhoog vuur aan beide kanten 2 minuten.
  • Leg ze op een bord en laat iets afkoelen.
  • Besmeer de blini’s met geitenkaas en schep wat van de rode ui er op en garneer met een walnoot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas