Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkool-broccolicurry
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Instructions
Verhit 2 eetlepels oosterse roerbakolie en fruit hierin 1 teentje knoflook uit de
pers en 1/2 theelepel gemberpoeder.
Verdeel een kleine bloemkool in roosjes en snijd de stelen van 250 gr
broccoli in stukjes.
Verdeel de rest in roosjes.
Bak de steeltjes omscheppend ± 4 minuten, voeg in gedeelten de roosjes toe
en bak het geheel al omscheppend ± 5 minuten.
Schenk er 3 eetlepels water bij en laat alles in ± 10 minuten gaar worden.
Warm de laatste 2 minuten 1/2 groene paprika in reepjes mee.
Schep er 125 gr Griekse yoghurt en 1 eetlepel groene currypasta (Patak's)
door en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Garneer met verse koriandertakjes en 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten.
Lekker met gehaktballetjes en gekookte aardappelen.
Variatie: Vervang de paprika door 3 ontvelde tomaten in blokjes, de yoghurt
door 11/4 dl Room Culinair en de currypasta door 1 eetlepel kerriepoeder.
Garneer met peterselietakjes.
Lekker bij een broodje shoarma.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch