Bloemkool-broccolicurry
Instructies
- Verhit 2 eetlepels oosterse roerbakolie en fruit hierin 1 teentje knoflook uit de
- pers en 1/2 theelepel gemberpoeder.
- Verdeel een kleine bloemkool in roosjes en snijd de stelen van 250 gr
- broccoli in stukjes.
- Verdeel de rest in roosjes.
- Bak de steeltjes omscheppend ± 4 minuten, voeg in gedeelten de roosjes toe
- en bak het geheel al omscheppend ± 5 minuten.
- Schenk er 3 eetlepels water bij en laat alles in ± 10 minuten gaar worden.
- Warm de laatste 2 minuten 1/2 groene paprika in reepjes mee.
- Schep er 125 gr Griekse yoghurt en 1 eetlepel groene currypasta (Patak's)
- door en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Garneer met verse koriandertakjes en 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten.
- Lekker met gehaktballetjes en gekookte aardappelen.
- Variatie: Vervang de paprika door 3 ontvelde tomaten in blokjes, de yoghurt
- door 11/4 dl Room Culinair en de currypasta door 1 eetlepel kerriepoeder.
- Garneer met peterselietakjes.
- Lekker bij een broodje shoarma.