Roergebakken tofu met paddestoelen en taugé

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Instructies

  • Snijd 300 gr uitgelekte tofu in blokjes van 3 cm lang en 1 cm dik en bak ze in 3 eetlepels olie aan weerskanten bruin. K
  • eer de blokjes niet te snel om, anders blijven ze plakken!
  • Blancheer 250 gr champignons en 8 geweekte Chinese paddestoelen, beide in vieren gesneden, in wat kokend water; laat uitlekken en bak ze daarna in de rest van de olie in een pan of wok.
  • Roer een saus van 2 eetlepels donkere sojasaus, 1 mespuntje zout, 11/2
  • eetlepel maïzena, a theelepel suiker en 2 dl groente- of kippenbouillon.
  • Bak 150 gr taugé 1 minuten met de champignons mee, giet het sausmengsel erbij en laat binden.
  • Verwarm de op keukenpapier uitgelekte tofublokjes in de saus en serveer, gegarneerd met wat koriander, met witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch