Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkoolcurry a la Sandra
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
1
kilo vastkokende
aardappels
in blokjes, 10 minuten voorgekookt
▢
1
bloemkool
in roosjes, 10 minuten voorgekookt
▢
2
eetlepel(s)
gele curry pasta
▢
1
blik gesneden
tomaat
in sap
▢
200
gram
tuinerwtjes
diepvries, Bonduelle, ontdooit
▢
1
eetlepel(s)
kurkuma
▢
1
eetlepel(s)
djinten
komijnpoeder
▢
200
ml
yoghurt
0% vet
▢
peper
▢
zout
naar smaak uit de molen
▢
150
ml
water
▢
scheutje
olijfolie
Instructions
Doe de yoghurt in een bakje en roer daar djinten en zout doorheen (beetje bij beetje en tussendoor even proeven).
Verhit de olijfolie in een (wok)pan, fruit daarin de ui en voeg de curry pasta toe.
Doe de (voorgekookte) aardappelblokjes, de djinten en de kurkuma erbij en roerbak even een minuutje goed door elkaar.
Voeg de (voorgekookte) bloemkool, de doperwten, het water en peper en zout naar smaak toe en roerbak goed door elkaar.
Doe als laatste de tomaat erbij. Laat dit met deksel een minuut of 5 op laag vuur opstaan.
Schep de bloemkool curry op een bord, doe de yoghurt (met de djinten en het zout erin) er overheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch