Bloemkoolcurry a la Sandra

Bloemkoolcurry a la Sandra

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo vastkokende aardappels in blokjes, 10 minuten voorgekookt
  • 1 bloemkool in roosjes, 10 minuten voorgekookt
  • 2 eetlepel(s) gele curry pasta
  • 1 blik gesneden tomaat in sap
  • 200 gram tuinerwtjes diepvries, Bonduelle, ontdooit
  • 1 eetlepel(s) kurkuma
  • 1 eetlepel(s) djinten komijnpoeder
  • 200 ml yoghurt 0% vet
  • peper
  • zout naar smaak uit de molen
  • 150 ml water
  • scheutje olijfolie

Instructies

  • Doe de yoghurt in een bakje en roer daar djinten en zout doorheen (beetje bij beetje en tussendoor even proeven).
  • Verhit de olijfolie in een (wok)pan, fruit daarin de ui en voeg de curry pasta toe.
  • Doe de (voorgekookte) aardappelblokjes, de djinten en de kurkuma erbij en roerbak even een minuutje goed door elkaar.
  • Voeg de (voorgekookte) bloemkool, de doperwten, het water en peper en zout naar smaak toe en roerbak goed door elkaar.
  • Doe als laatste de tomaat erbij. Laat dit met deksel een minuut of 5 op laag vuur opstaan.
  • Schep de bloemkool curry op een bord, doe de yoghurt (met de djinten en het zout erin) er overheen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch