Kruidige Linzencurry
Ingrediënten
- 300 g basmatirijst
- 3 eetlepels rijstolie
- 1 grote ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel verse gember geraspt
- ½ rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
- 1½ eetlepel Kerrie madras
- 4 – 5 tomaten in blokjes
- 200 ml kokosmelk
- 400 g linzen uit pot of blik
- 1 verse serehstengel geplet (of 1 eetlepel citroensap)
- 2 eetlepels verse koriander grof gehakt
Instructies
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui met knoflook, gember en rode peper zachtjes gedurende 2 – 3 minuten.
- Roer de kerriepoeder erdoor en bak al roerend nog 1 minuut.
- Voeg vervolgens de tomaten toe en bak nog 2 minuten op zacht vuur, roer regelmatig.
- Roer de kokosmelk en zout erdoor.
- Laat de linzen uitlekken en voeg deze toe.
- Breng al roerend aan de kook.
- Duw de serehstengel tussen de linzen en laat de curry 8 – 10 minuten zachtjes sudderen.
- Verwijder de serehstengel en voeg zout naar smaak toe.
- Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de linzencurry in wijde kommen met basmatirijst en strooi er koriander over.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Deze curry is opgebouwd uit alleen plantaardige producten. In plaats van water en zout kun je ook groentebouillon van biologische bouillonblokjes gebruiken.
- Serveer de curry met een flinke dot kokosroom in het midden en strooi daar de koriander over.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g