Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkoolschotel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Oven
Ingrediënten
▢
1
zakje
Ovenheerlijk mix voor bloemkoolschotel met gehakt en room-tuinkruiden van Maggi
▢
350
gram
gehakt
▢
500
gram
bloemkool
▢
700
gram
voorgekookte aardappelschijfjes
▢
200
gram
kaas in plakjes of geraspt
▢
1
ei
Instructies
Snijd de bloemkool in roosjes en breng deze met water en een beetje zout aan de kook.
Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 400 ml water en roer goed door.
Voeg daarna het ei toe en roer nogmaals goed door.
Bak in een braad- of hapjespan het gehakt rul.
Giet de bloemkool af en bak deze even kort met het gehakt mee.
Verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal.
Doe hierbovenop het gehakt met de bloemkool.
Verdeel vervolgens de andere helft aardappelschijfjes hieroverheen.
Schenk de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel.
Leg tot slot de kaas over de aardappels.
Laat de ovenschotel in ca. 45 minuten in de oven gaar en en goudbruin worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Ovenschotel
/
Vlees