Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bocca di Donna
luchtige chocoladetaart
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
springvorm, doorsnede 20 cm
Ingrediënten
▢
50
gram
maïzena
▢
50
gram
bloem
▢
3
eetlepels
cacaopoeder
▢
zout
▢
6
eieren
▢
200
gram
fijne tafelsuiker
▢
50
gram
poedersuiker
▢
3
eetlepels
tuinvruchtenjam
pot, AH
▢
½
eetlepel
boter om in te vetten
▢
bakpapier
Instructies
Knip uit het bakpapier een cirkel ter grootte van de springvormbodem.
Vet de springvorm in en leg de cirkel op de bodem.
Verwarm de oven voor op 150°C.
Meng de maïzena, de bloem, het cacaopoeder en 1 mespuntje zout in een kom.
Splits de eieren boven 2 kommen.
Klop de dooiers met de suiker schuimig.
Zeef het maïzenamengsel geleidelijk bij het eimengsel en klop het erdoor.
Klop de eiwitten stijf met 25 gr poedersuiker en spatel ze door het eimengsel.
Schep het deeg in de vorm en bak de taart ± 1 uur in het midden van de oven.
Neem de taart uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen.
Neem de taart uit de vorm en snijd hem met een scherp mes horizontaal door.
Besmeer de onderste taarthelft met de jam, zet de bovenkant erop en druk de taart licht aan.
Bestrooi hem met de poedersuiker.
Toscaanse citroe
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Taart
Land van herkomst
Italië