Een rijk en smaakvol stoofgerecht met mals varkensvlees, uien, knoflook en prei, gestoofd in bockbier en verfijnd met kruidkoek. Serveer met frites en een frisse salade.
Dep het vlees droog met keukenpapier, snijd het in dobbelstenen en bestrooi met zout en peper.
Snipper de uien fijn, hak de knoflook fijn en snijd het witte en lichtgeelgroene deel van de prei in smalle ringen.
Verhit de boter in een braadpan tot het schuim begint weg te trekken.
Bak het vlees al omscheppend ongeveer 5 minuten.
Voeg de uien, knoflook en prei toe en bak al omscheppend nog 3-4 minuten.
Schenk de bouillon en het bockbier erbij, roer door en breng aan de kook.
Leg het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat het gerecht ongeveer 70 minuten zachtjes stoven.
Snijd de kruid- of ontbijtkoek in kleine blokjes en schep deze 20 minuten voor het einde van de stooftijd door het gerecht.
Roer het gerecht regelmatig om en voeg eventueel extra bouillon toe als het te droog wordt.
Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal en serveer met frites en een frisse groene salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met knapperige frites en een frisse groene salade met een lichte dressing.Wijnadvies:Een glas van hetzelfde bockbier dat in het gerecht is gebruikt, past hier uitstekend bij.