Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenjongens en Cranberry Broodpudding
Geniet van deze heerlijke Boerenjongens en Cranberry Broodpudding als een smakelijk en verrassend nagerecht!
Porties:
6
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
0.6 liter stoomovenpan
Bakpapier
Oven
Ingrediënten
Voor de broodpudding:
▢
6
sneetjes
oud witbrood
zonder korst
▢
50
ml
melk
▢
1
ei
▢
20
gram
suiker
▢
100
ml
room
▢
125
gram
verse cranberries
▢
50
gram
suiker
▢
80
gram
boerenjongens
geweekte rozijnen in brandewijn
▢
100
ml
opgeklopte slagroom
▢
Rietsuiker om te bestrooien
Instructies
Verwarm de oven voor op 150°C (Hetelucht Plus).
Was de cranberries en meng ze met suiker.
Verdeel ze over een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
Meng ondertussen melk, ei, suiker, en room in een kom.
Vet een 0.6 liter stoomovenpan in met boter en bekleed met bakpapier.
Snijd de sneetjes brood in plakjes die de bodem van de stoomovenpan bedekken.
Meng de boerenjongens met de gebakken cranberries.
Leg een laagje boerenjongens en cranberries op het brood in de stoomovenpan.
Giet er wat van het roommengsel overheen.
Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laagje brood bedekt met roommengsel.
Dek de stoomovenpan af met aluminiumfolie en bak gedurende 30 minuten in de oven.
Laat de pudding goed afkoelen.
Verwarm de grill voor op 220°C.
Snijd de pudding in plakken, bestrooi met rietsuiker en leg ze op een bakplaat onder de grill gedurende 5 minuten tot de suiker karameliseert.
Serveer de broodpudding met een toefje opgeklopte slagroom.
Voedingswaarden
Calories:
572
kcal
|
koolhydraten:
82
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
42
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
/
Zout arm