Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenkoolsoep met koolraap en rookworst
AllerHande januari 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
aardappels
vastkokende bijv. Lady Christl
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
½
koolraap
in blokjes
▢
1
blik
tomatenblokjes
400 g
▢
300
g
boerenkool
gesneden
▢
1
l
kippenbouillon
van tablet
▢
1
rookworst
Instructies
Aardappels schillen, in blokjes snijden en wassen.
In (soep)pan ui en knoflook in olie glazig bakken.
Koolraapblokjes toevoegen en op matig vuur 3 minuten meebakken.Tomatenblokjes, aardappel en boerenkool door koolraap scheppen.
Bouillon toevoegen en soep aan de kook brengen.
Vuur lager zetten en soep met deksel schuin op pan 25-30 minuten zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn.
Rookworst in halve plakjes snijden en laatste 5 minuten in soep verwarmen.
Soep met zout en peper op smaak brengen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Soep
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland