Boerenkoolsoep met koolraap en rookworst

AllerHande januari 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 aardappels vastkokende bijv. Lady Christl
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 2 eetlepel(s) olie
  • ½ koolraap in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 300 g boerenkool gesneden
  • 1 l kippenbouillon van tablet
  • 1 rookworst

Instructies

  • Aardappels schillen, in blokjes snijden en wassen.
  • In (soep)pan ui en knoflook in olie glazig bakken.
  • Koolraapblokjes toevoegen en op matig vuur 3 minuten meebakken.Tomatenblokjes, aardappel en boerenkool door koolraap scheppen.
  • Bouillon toevoegen en soep aan de kook brengen.
  • Vuur lager zetten en soep met deksel schuin op pan 25-30 minuten zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn.
  • Rookworst in halve plakjes snijden en laatste 5 minuten in soep verwarmen.
  • Soep met zout en peper op smaak brengen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met stokbrood.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Soep / Vlees
Land van herkomst Nederland