Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bonendip met walnootolie
AllerHande december 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
gedroogde witte bonen
pak à 500 g
▢
5
eetlepel(s)
olie
▢
5
eetlepel(s)
walnootolie
▢
1
citroen
geperst
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
2
eetlepel(s)
Japanse sojasaus
▢
25
gr
bieslook
verse , fijngeknipt
▢
300
gr
snijbonen
▢
1
theelepel
paprikapoeder
Instructies
Bonen in ruim water minimaal 8 uur weken.
In pan met ruim water bonen in ca. 1 uur en 15 minuten gaarkoken, laatste kwartier ½ theelepel zout toevoegen.
Bonen in vergiet laten uitlekken en afkoelen.
In keukenmachine bonen met beide oliesoorten pureren tot smeuïge massa.
Op smaak brengen met 3-4 eetlepels citroensap, knoflook, sojasaus, bieslook en zout en peper.
Bonendip tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Uiteindes schuin afsnijden en snijbonen in brede ruiten snijden.
Snijbonen in ruim kokend water met zout in 3 minuten beetgaar koken.
Ruiten in vergiet onder koud water afspoelen, laten uitlekken en in afgesloten plastic doos in koelkast bewaren.
Bonendip in kom scheppen, bovenkant gladstrijken en bestrooien met paprikapoeder.
Snijboonruiten droogdeppen en op schaal leggen, rond kom bonendip
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lunch
/
Saus