Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bonte Aardappelsalade met Yoghurt en Mosterd
Een frisse en kleurrijke aardappelsalade met een yoghurt-mosterddressing. Ideaal voor picknicks en zomerse barbecues!
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koksmes
snijplank
Mengkom
Ingrediënten
▢
1
kg
gekookte aardappelen
▢
3
hardgekookte eieren in partjes
▢
500
g
tomaten
▢
3
zure augurken
▢
1
bekertje
yoghurt
▢
¼
liter
zure room
▢
1
theelepel
mosterd
▢
Wijnazijn
▢
Zout
▢
Peper
Instructies
Snijd de gekookte aardappelen in plakjes.
Halveer de hardgekookte eieren en snijd ze in partjes.
Ontdoe de tomaten van schil en pitjes, en snijd ze in partjes.
Snijd de augurken in stukjes.
Meng in een grote kom de aardappelen, eieren, tomaten en augurken voorzichtig door elkaar.
Voeg de yoghurt, zure room en mosterd toe.
Breng op smaak met wijnazijn, zout en peper.
Laat de salade minstens 30 minuten intrekken om de smaken goed te laten mengen.
Voeg eventueel een scheutje augurkenazijn toe als de salade te droog is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past uitstekend bij deze frisse aardappelsalade.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
Land van herkomst
Duitsland
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
Feestdagen etc
Picknick