Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Boomstammetje met kruidige stoofperen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
stoofperen
▢
1
eetlepel
kaneelpoeder
▢
1
eetlepel
gemalen koriander
▢
100
g
suiker
▢
4
deciliter
rode wijn
▢
40
g
Bak & Braad vloeibaar bakvet
▢
4
boomstammetjes
Instructies
Schil de peren, snijd ze in vieren en snijd de klokhuizen eruit.
Leg ze in een ruime pan en strooi het kaneelpoeder, de koriander en de suiker erover.
Schenk de wijn erop en voeg zoveel water toe zodat de peertjes onder staan.
Breng alles aan de kook.
Stoof de peren op een heel laag vuur met de deksel op de pan in ± 2½uur gaar.
Verhit het vloeibare bakvet en bak de boomstammetjes rondom bruin en gaar.
Serveer ze met de stoofpeertjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rode kool en aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees