Boomstammetje met kruidige stoofperen
Ingrediënten
- 1 kg stoofperen
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel gemalen koriander
- 100 g suiker
- 4 deciliter rode wijn
- 40 g Bak & Braad vloeibaar bakvet
- 4 boomstammetjes
Instructies
- Schil de peren, snijd ze in vieren en snijd de klokhuizen eruit.
- Leg ze in een ruime pan en strooi het kaneelpoeder, de koriander en de suiker erover.
- Schenk de wijn erop en voeg zoveel water toe zodat de peertjes onder staan.
- Breng alles aan de kook.
- Stoof de peren op een heel laag vuur met de deksel op de pan in ± 2½uur gaar.
- Verhit het vloeibare bakvet en bak de boomstammetjes rondom bruin en gaar.
- Serveer ze met de stoofpeertjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rode kool en aardappelpuree.