Boomstammetje met kruidige stoofperen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg stoofperen
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 100 g suiker
  • 4 deciliter rode wijn
  • 40 g Bak & Braad vloeibaar bakvet
  • 4 boomstammetjes

Instructies

  • Schil de peren, snijd ze in vieren en snijd de klokhuizen eruit.
  • Leg ze in een ruime pan en strooi het kaneelpoeder, de koriander en de suiker erover.
  • Schenk de wijn erop en voeg zoveel water toe zodat de peertjes onder staan.
  • Breng alles aan de kook.
  • Stoof de peren op een heel laag vuur met de deksel op de pan in ± 2½uur gaar.
  • Verhit het vloeibare bakvet en bak de boomstammetjes rondom bruin en gaar.
  • Serveer ze met de stoofpeertjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met rode kool en aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees