Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bosbessen en Cranberry Cobbler met Salie
Geniet van deze heerlijke Bosbessen en Cranberry Cobbler met een subtiele hint van salie als een warm en troostend dessert!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 cocottes of vuurvaste hoge schaaltjes
Ingrediënten
▢
Voor de vulling:
▢
150
g
bosbessen
▢
100
g
cranberry's
▢
50
g
suiker
▢
Sap van 0.5 citroen
▢
4
salieblaadjes
fijngehakt
▢
Voor het beslag:
▢
55
g
bloem
▢
½
tl
bakpoeder
▢
Snufje
zout
▢
30
g
suiker
▢
20
g
boter
in kleine blokjes gesneden
▢
90
ml
melk
▢
1
eetlepel
rietsuiker
Instructies
Meng de bosbessen en cranberry's met suiker en citroensap in een kom.
Voeg de fijngehakte salieblaadjes toe en meng goed.
Verdeel het mengsel over de vier cocottes.
In een aparte kom, meng bloem, bakpoeder, zout en kristalsuiker.
Voeg de blokjes boter toe en wrijf met je handen totdat er kruimels ontstaan.
Voeg de melk toe aan het bloemmengsel en klop met een garde tot een egaal beslag.
Verwarm de oven voor op 190°C (Hetelucht Plus).
Verdeel het beslag gelijkmatig over de bessen in de cocottes.
Bestrooi met rietsuiker.
Zet de cocottes op een bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven.
Bak gedurende 20 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de vulling borrelt.
Haal uit de oven en laat iets afkoelen voordat je serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij deze cobbler.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Engeland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
/
Zout arm