Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bosbessenwolk met Bladerdeeg
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakplaat
Bakpapier
Vetvrije kom
mixer
Ingrediënten
▢
4
plakjes
bladerdeeg
diepvries, ontdooid
▢
125
ml
gepasteuriseerd vloeibaar eiwit
▢
25
g
amandelschaafsel
▢
125
ml
slagroom
▢
25
g
kristalsuiker
▢
5
eetlepels
bosvruchtensaus
▢
Poedersuiker
om te bestuiven
Instructies
Verwarm de oven voor op 225°C.
Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk ze met een beetje eiwit en verdeel het amandelschaafsel erover.
Bak de deegplakjes 8-10 minuten in de oven tot ze gerezen en goudbruin zijn.
Klop in een vetvrije kom de rest van het eiwit stijf tot het in pieken blijft staan.
In een andere kom klop je de slagroom stijf samen met de kristalsuiker.
Schep voorzichtig de stijfgeklopte slagroom, suiker en bosvruchtensaus door het stijfgeklopte eiwit tot een luchtig mengsel.
Snijd de bladerdeegdriehoekjes overlangs doormidden en leg de onderste helften op bordjes.
Verdeel het slagroommengsel erover en dek af met de bovenste driehoekjes.
Bestuif de tompouces royaal met poedersuiker en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, past goed bij dit lichte en fruitige dessert.
Voedingswaarden
Calories:
305
kcal
|
koolhydraten:
21
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
21
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch