Bourgondische pralinesgepelde amandelen met rode bakkerskleurstof
2eieren
2eetlepelssuiker
Instructies
Maak het deeg door de bloem, boter, water en zout te mengen.
Kneed tot een glad deeg.
Bekleed een taartvorm met het deeg.
Bestrooi de bodem van de taart met custardpoeder.
Vul de vorm met plakjes appel en Bourgondische pralines.
Klop de eieren los met de suiker en giet dit mengsel over de taartvulling.
Bak de taart 40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 180 ºC.
Verplaats het rooster naar een lagere positie en bak de taart nog eens 20 minuten.
Laat de taart afkoelen in de oven en vervolgens op een rooster.
Serveer de Bourgondische appeltaart met een toef slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Een zoete dessertwijn zoals een Gewürztraminer of een Riesling uit de Elzas, Frankrijk, versterkt de rijke en fruitige smaken van deze appeltaart.