Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Braadworstschotel met erwten en munt
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
Ingrediënten
▢
4
braadworsten
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
duopak voorgekookte krieltjes
700 g
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
450
g
tuinerwten
diepvries
▢
2
eetlepel(s)
anijsdrank
bijv. pastis of Pernod, slijter
▢
1
zakje
verse munt
15 g, in reepjes
Instructies
Braadworsten elk in 4 stukken snijden.
In hapjespan olie verhitten en worst rondom bruin bakken.
Krieltjes toevoegen, deksel op pan leggen en 5 minuten zachtjes bakken.
Regelmatig omscheppen.
Vuur hoog draaien, ui en knoflook door krieltjes scheppen en 2 minuten meebakken.
Bevroren tuinerwten en pastis toevoegen en gerecht in 5-7 minuten gaar laten worden.
Indien nodig paar lepels water toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Aardappelschotel over vier borden verdelen en blaadjes munt erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland