Braadworstschotel met erwten en munt

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 braadworsten
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 duopak voorgekookte krieltjes 700 g
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 450 g tuinerwten diepvries
  • 2 eetlepel(s) anijsdrank bijv. pastis of Pernod, slijter
  • 1 zakje verse munt 15 g, in reepjes

Instructies

  • Braadworsten elk in 4 stukken snijden.
  • In hapjespan olie verhitten en worst rondom bruin bakken.
  • Krieltjes toevoegen, deksel op pan leggen en 5 minuten zachtjes bakken.
  • Regelmatig omscheppen.
  • Vuur hoog draaien, ui en knoflook door krieltjes scheppen en 2 minuten meebakken.
  • Bevroren tuinerwten en pastis toevoegen en gerecht in 5-7 minuten gaar laten worden.
  • Indien nodig paar lepels water toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Aardappelschotel over vier borden verdelen en blaadjes munt erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland