Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Brabantse Gehaktballen met Ketjap en Mosterd
Serveer deze heerlijke Brabantse gehaktballen met aardappelpuree en groenten voor een traditionele maaltijd!
Porties:
6
ballen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
gehakt
45% rundvlees, 55% varkensvlees
▢
1
klein
ei
▢
1
witte boterham zonder korst
▢
Een scheutje
melk
▢
200
g
paneermeel
▢
1
theelepel
gehaktkruiden
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
1
theelepel
runderbouillon
▢
1
klein
teentje knoflook
fijngehakt
▢
1
kleine
ui
fijngesnipperd
▢
1
eetlepel
ketjap manis
▢
1
flinke
theelepel mosterd
Instructies
Week de witte boterham in een beetje melk en laat het minstens 15 minuten weken.
Knijp daarna het overtollige vocht eruit.
Meng in een kom de fijngehakte ui met ketjap, gehaktkruiden, paprikapoeder en runderbouillon.
Voeg het gehakt toe aan het uienmengsel, samen met het ei, het geweekte brood, paneermeel, mosterd en fijngehakte knoflook.
Meng alles goed door elkaar.
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden Celsius.
Laat het gehaktmengsel een kwartiertje rusten op kamertemperatuur en vorm er dan 6 gehaktballen van.
Plaats de gehaktballen in een lage ovenschaal en bak ze gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Draai eventueel na 20 minuten de ovenschaal om voor gelijkmatige bruining.
Gebruik het bakvet om een jus te maken, eventueel aangevuld met wat kalfsjus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Merlot past goed bij deze Brabantse gehaktballen.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland
/
Noort Brabant