Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Brabantse salade
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
struikjes
witlof
▢
½
citroen
sap er van
▢
1
appels
▢
2
eetlepel(s)
rumrozijnen
▢
100
g
komijnekaas
▢
1
eetlepel(s)
maisolie
▢
1
theelepel
suiker
▢
zout
▢
cayennepeper
▢
2
eetlepel(s)
fijngeknipt bieslook
Instructies
Snijd het gewassen lof in zeer dunne reepjes en besprenkel deze met wat citroensap.
Snijd de geschilde appel in kleine blokjes en roer deze direct door het lofmengsel.
Schep er de rozijnen en de in kleine blokjes gesneden kaas door.
Maak een sausje van olie, het resterende citroensap, suiker, zout, cayennepeper en bieslook.
Vermeng alle in ingrediënten goed met elkaar.
Deze salade is geschikt als lunchgerecht maar kan ook goed als fris bijgerecht worden gegeven bij een winterse schotel van bonen of erwten.
In plaats van in rum geweekte rozijnen kunt u ook rozijnen uit een pot boerenjongens gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Land van herkomst
Nederland
/
Noort Brabant
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch