Brabantse salade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 struikjes witlof
  • ½ citroen sap er van
  • 1 appels
  • 2 eetlepel(s) rumrozijnen
  • 100 g komijnekaas
  • 1 eetlepel(s) maisolie
  • 1 theelepel suiker
  • zout
  • cayennepeper
  • 2 eetlepel(s) fijngeknipt bieslook

Instructies

  • Snijd het gewassen lof in zeer dunne reepjes en besprenkel deze met wat citroensap.
  • Snijd de geschilde appel in kleine blokjes en roer deze direct door het lofmengsel.
  • Schep er de rozijnen en de in kleine blokjes gesneden kaas door.
  • Maak een sausje van olie, het resterende citroensap, suiker, zout, cayennepeper en bieslook.
  • Vermeng alle in ingrediënten goed met elkaar.
  • Deze salade is geschikt als lunchgerecht maar kan ook goed als fris bijgerecht worden gegeven bij een winterse schotel van bonen of erwten.
  • In plaats van in rum geweekte rozijnen kunt u ook rozijnen uit een pot boerenjongens gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Brabant / Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch