Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bramenbavarois
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de mousse
▢
250
gram
bramen
of diepvries bramen
▢
20
gram
honing
▢
50
gram
Griekse yoghurt 0%
▢
3
blaadje(s)
gelatine
Voor 4 koekjes
▢
25
gram
amandelmeel
▢
1
eiwit
▢
1
zakje
vanillesuiker
Instructies
Advies
Maak de mousse een dag van tevoren, want hij moet opstijven in de diepvries!
Bereiding mousse
Was de (verse) bramen en pureer deze, bijvoorbeeld met een staafmixer.
Als je geen pitjes in de bavarois wilt kun je de puree eventueel nog even zeven).
Doe de gepureerde bramen in een pannetje op het vuur en laat ze in ongeveer 2 minuten een beetje inkoken.
Laat de puree afkoelen en roer er de yoghurt door.
Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in een beetje koud water.
Knijp ze uit en verwarm ze in een pannetje tot ze gaan smelten.
Niet laten koken!
Roer de gelatine door het bramen-yoghurtmengsel en verdeel het over vier natgemaakte koekvormpjes.
Zet de vormpjes in de diepvries.
Haal de vormpjes de volgende dag uit de diepvries.
Om de bavarois mooi uit de vormpjes te krijgen maak je ze warm door ze in een laagje heet water te zetten (het water mag de vulling niet raken).
Plaats ze omgekeerd op een plankje en schud ze stuk voor stuk heen en weer tot de bavarois eruit komt. Laat ze in de koelkast verder ontdooien.
Bereiding koekjes
Verhit de oven tot 180 °C.
Splits het ei zodat je het eiwit van het eigeel kunt scheiden.
Dit kan je simpel doen door de schaal van het ei voorzichtig te breken zodat je 2 helften hebt. Je laat het eiwit in een van de bakjes lopen.
Houd de 2 eierhelften boven een bakje en giet voorzichtig de dooier (het eigeel) van de ene helft naar de andere.
Herhaal dit net zolang totdat al het eiwit in het bakje is gelopen.
De schalen met opgevangen eigeel gooi je weg of maak je gebakken eitje van.
Meng het amandelmeel, het eiwit en het zakje vanillesuiker tot een soepel deeg.
Vorm 4 platte koekjes van het deeg die even groot of iets groter zijn dan de bavarois.
Laat de koekjes een half uur op een bakplaat met bakpapier drogen.
Bak de koekjes vervolgens in ongeveer 15 minuten lichtbruin en laat ze afkoelen.
Plaats op elk koekje een bavarois.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit