Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bramentaart met Verse Munt
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Taartvorm
handmixer
Ingrediënten
▢
500
g
bramen
▢
2½
eetlepels
wodka
▢
4
eieren
▢
75
g
witte basterdsuiker
▢
100
g
bloem
▢
50
g
boter
gesmolten
▢
200
ml
crème fraîche
▢
250
ml
volle melk
▢
Poedersuiker
▢
2
eetlepels
verse munt
in dunne reepjes
Instructies
Spoel de bramen voorzichtig af onder koud stromend water in een zeef en laat ze uitlekken.
Meng de bramen vervolgens in een kom met de wodka.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Klop in een kom de eieren met de basterdsuiker met een handmixer tot een luchtig mengsel.
Voeg al kloppend achtereenvolgens de bloem, ½ theelepel zout, de helft van de gesmolten boter, de crème fraîche en de melk toe.
Blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.
Schenk het beslag in een ingevette taartvorm en verdeel de bramen erover.
Druppel de rest van de gesmolten boter over de bramen.
Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
Bestuif de taart royaal met poedersuiker zodra deze uit de oven komt.
Laat hem afkoelen tot lauwwarm of koud.
Strooi voor het serveren de dunne reepjes verse munt over de taart en bestuif nogmaals met poedersuiker.
Schep de zachte taartpunten uit de vorm.
Geniet van deze heerlijke bramentaart met een verfrissende hint van munt!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze bramentaart met een zoete witte dessertwijn zoals een Muscat.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Italië