Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Brie met portpruimen
AllerHande december 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
broodrooster
Steelpan
Ingrediënten
▢
1
dl
rode port
▢
2
eetlepel(s)
vloeibare honing
▢
8
gedroogde pruimen zonder pit
▢
1
bruin pistoletje
▢
1
eetlepel(s)
allesbinder
▢
8
plakjes
brie
ca. 135 g
▢
4
takjes
tijm
Instructies
In steelpan port met honing verwarmen.
Pruimen aan port toevoegen en port ca. 10 minuten tegen de kook aan verwarmen.
Pistoletje in 8 schuine, zeer dunne plakken snijden.
In broodrooster sneetjes pistolet goudbruin en krokant roosteren.
Pruimen met port al roerend met allesbinder binden.
Sneetjes pistolet over vier borden verdelen.
Op elk sneetje 1 plakje brie en 1 pruim leggen.
Garneren met beetje portsaus en takje tijm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Kaas