Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Briouats van filodeeg met aardappel en kaas
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
Filodeegvellen
▢
1
eigeel
▢
180
g
gesmolten roomboter
Voor de vulling:
▢
2
grote
aardappelen
▢
8
puntjes "La vache qui rit"-smeerkaas
▢
2
eetlepels
fijngehakte platte peterselie
▢
Zout
▢
Zwarte peper
▢
Komijnpoeder naar smaak
Instructies
Was de aardappelen en kook ze in de schil tot ze gaar zijn.
Verwijder dan de schil en wrijf de aardappelen in een zeef tot puree.
Doe de puree in een kom, samen met de puntjes smeerkaas, de gehakte peterselie en zwarte peper, zout en komijnpoeder naar smaak.
Meng alles goed met elkaar.
Knip het filodeeg in lange, rechthoekige repen.
Besmeer de repen filodeeg met de gesmolten roomboter.
Schep lepels vulling op de uiteinden van de repen filodeeg en vouw er driehoekige briouats van.
Besmeer de briouats met losgeklopt eigeel en leg ze op een met bakpapier bedekt bakblik.
Bak de briouats in het midden van een voorverwarmde oven op 200 ºC tot ze goudbruin zijn.
Geniet van deze heerlijke Marokkaanse briouats met aardappel en kaas als voorgerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
Land van herkomst
Marokko