Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccolitaart met kaas en salami
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
broccoli
in kleine roosjes
▢
zout
▢
5
plakjes
bladerdeeg
diepvries, ontdooid
▢
boter
▢
1
eetlepel
paneermeel
▢
150
g
salami
vleeswaar, in reepjes
▢
1
blik
maïs
uitgelekt
▢
3
ei
▢
1
dl
Room Culinair
▢
peper
▢
125
g
belegen kaas
Instructies
Blancheer de broccoli 3 minuten in kokend water met zout en spoel hem in een vergiet onder koud stromend water af.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap (ø 32 cm).
Bekleed een ingevette springvorm (ø 24 cmet het deeg.
Strooi het paneermeel over de bodem.
Schep de broccoli met de salami en de maïs door elkaar.
Klop de eieren met de room en peper en zout naar smaak los en schep de kaas erdoor.
Schenk het over het broccolimengsel.
Bak de taart in een voorverwarmde oven (225ºC) in ± 25 minuten lichtbruin en gaar.
Laat de taart ± 10 minuten rusten en snijd hem in punten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
: Ernest & Julio Gallo Ruby Cabernet
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart