Broccolitaart met kaas en salami

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g broccoli in kleine roosjes
  • zout
  • 5 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
  • boter
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 150 g salami vleeswaar, in reepjes
  • 1 blik maïs uitgelekt
  • 3 ei
  • 1 dl Room Culinair
  • peper
  • 125 g belegen kaas

Instructies

  • Blancheer de broccoli 3 minuten in kokend water met zout en spoel hem in een vergiet onder koud stromend water af.
  • Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap (ø 32 cm).
  • Bekleed een ingevette springvorm (ø 24 cmet het deeg.
  • Strooi het paneermeel over de bodem.
  • Schep de broccoli met de salami en de maïs door elkaar.
  • Klop de eieren met de room en peper en zout naar smaak los en schep de kaas erdoor.
  • Schenk het over het broccolimengsel.
  • Bak de taart in een voorverwarmde oven (225ºC) in ± 25 minuten lichtbruin en gaar.
  • Laat de taart ± 10 minuten rusten en snijd hem in punten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies: Ernest & Julio Gallo Ruby Cabernet
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart