Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broodje visschnitzel met komkommerpickles
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kabeljauwfilets
▢
bloem
▢
1
ei
▢
paneermeel
▢
¼
komkommer
▢
azijn
▢
zoetstof
▢
mayonaise
▢
1
teentje
knoflook
▢
peper & zout
▢
4
bruine meergranen bolletjes
▢
arachideolie
Instructies
Schil een ¼ komkommer en snijd deze julienne.
Breng een flinke scheut azijn met zoetstof en peper in een bakje op smaak en voeg de komkommerreepjes toe.
Laat dit een uurtje intrekken.
Bestrooi de visfilet met peper en zout.
Strooi de bloem op een bord, klop het ei los in een diep bord en strooi paneermeel op een derde bord.
Doe 2 eetlepels mayonaise in een bakje.
Pel de knoflookteen en pers deze boven de mayonaise uit. Meng goed door elkaar.
Wentel de visfilets door de bloem en klop de overtollige bloem eraf.
Haal de vis dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.
Druk de paneermeel goed aan en leg de visfilets op een bord.
Haal de vis dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.
Druk de paneermeel goed aan en leg de visfilets op een bord.
Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helft met de knoflookmayonaise.
Leg daar bovenop de komkommerreepjes.
Verhit intussen in een hapjespan of wok de arachideolie (of zet de frituurpan aan).
Als deze op temperatuur is, leg voorzichtig de vis erin en frituur deze in 4-5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Als de vis klaar is, even uit laten lekken op keukenpapier en leg ze daarna op de broodjes.
Bovenste helt van het broodje erop en steek er een prikker door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gebakken frietjes voor een complete maaltijd!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Lunch
/
Vis