Broodje visschnitzel met komkommerpickles

Broodje visschnitzel met komkommerpickles

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • bloem
  • 1 ei
  • paneermeel
  • ¼ komkommer
  • azijn
  • zoetstof
  • mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • peper & zout
  • 4 bruine meergranen bolletjes
  • arachideolie

Instructies

  • Schil een ¼ komkommer en snijd deze julienne.
  •  Breng een flinke scheut azijn met zoetstof en peper in een bakje op smaak en voeg de komkommerreepjes toe.
  • Laat dit een uurtje intrekken.
  • Bestrooi de visfilet met peper en zout. 
  • Strooi de bloem op een bord, klop het ei los in een diep bord en strooi paneermeel op een derde bord.
  • Doe 2 eetlepels mayonaise in een bakje. 
  • Pel de knoflookteen en pers deze boven de mayonaise uit. Meng goed door elkaar.
  • Wentel de visfilets door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. 
  • Haal de vis dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. 
  • Druk de paneermeel goed aan en leg de visfilets op een bord.
  • Haal de vis dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. 
  • Druk de paneermeel goed aan en leg de visfilets op een bord.
  • Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helft met de knoflookmayonaise.
  •  Leg daar bovenop de komkommerreepjes.
  • Verhit intussen in een hapjespan of wok de arachideolie (of zet de frituurpan aan). 
  • Als deze op temperatuur is, leg voorzichtig de vis erin en frituur deze in 4-5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. 
  • Als de vis klaar is, even uit laten lekken op keukenpapier en leg ze daarna op de broodjes. 
  • Bovenste helt van het broodje erop en steek er een prikker door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met gebakken frietjes voor een complete maaltijd!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Lunch / Vis