Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broodpudding van Astrid Veltman
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
liter
melk
▢
½
kg
oud brood
▢
200
gr
krenten
▢
150
gr
gekonfijt fruit
▢
200
gr
bruine suiker
▢
2
eieren
▢
3
eetlepels
vanillepudding
▢
kaneelpoeder
▢
boter
Instructies
Verwarm de melk en neem de pan van het vuur.
Verkruimel het brood.
Week de krenten en het brood in de verwarmde melk.
Voeg de suiker en het gekonfijte fruit toe en meng alles goed door elkaar.
Klop de eieren los en voeg ze toe.
Strooi vervolgens de vanillepudding en de kaneel erin en meng alles goed.
Beboter een vuurvaste schotel.
Breng het mengsel hierin en bak het 40 minuten in een op 190°Cvoorverwarmde oven.
Dien de pudding warm of koud op, bestrooid met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
België