Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Brownie IJstaart met Karamelnoten en Frambozen
Een decadente brownie-ijstaart met frambozen, karamelnoten en witte chocoladedecoratie.
Porties:
8
stukken
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
vriezen
1
uur
uur
Total time
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
beslagkom
Mixer met gardes
spuitzak
Kleine koekenpan
Ingrediënten
▢
1
pak
Dr. Oetker Brownies Choco
▢
50
g
boter
kamertemperatuur
▢
100
ml
water
▢
200
g
schepijs
smaak naar keuze
▢
125
g
frambozen
▢
50
g
macadamianoten
▢
3
eetlepels
suiker
▢
25
g
witte chocolade in stukjes
Instructies
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C (elektrische oven).
Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
Klop de boter zacht en romig in een beslagkom met een mixer (niet luchtig kloppen).
Voeg de browniemix en het water toe en meng op de laagste stand tot een egaal beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.
Bakken:
Bak de brownie in circa 40 minuten gaar.
De bovenkant is klaar wanneer deze mooi glanst.
Laat de brownie afkoelen en snijd deze horizontaal in twee gelijke helften.
Leg de onderste helft op een schaal die in de vriezer past.
Samenstellen:
Schep het ijs op de onderste helft van de brownie en verdeel het gelijkmatig.
Halveer de frambozen (houd 8 apart) en druk deze in het ijs.
Leg de bovenste helft van de brownie erop en druk voorzichtig aan.
Laat de gevulde brownie minstens 1 uur in de vriezer opstijven.
Karamelnoten:
Verwarm de suiker in een kleine koekenpan op middelhoog vuur zonder te roeren.
Wacht tot de suiker gesmolten is en lichtbruin kleurt.
Roer de macadamianoten snel door de gesmolten suiker en giet het geheel op bakpapier.
Laat afkoelen.
Chocoladedecoratie:
Doe de witte chocolade in een spuitzakje en sluit dit goed af.
Zet het zakje in een glas met heet water zodat de chocolade smelt.
Knip een klein puntje van het zakje en versier de ijstaart met slierten witte chocolade.
Afwerking:
Snijd de brownie-ijstaart in 8 stukken.
Garneer met de achtergehouden frambozen en de gekarameliseerde macadamianoten.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d’Asti past perfect bij deze ijstaart.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
32
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Taart
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
Feestdagen etc
Kerst
/
Verjaardag