Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Brownie macadamia ijstaart
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
een ronde taartvorm (doorsnee 18 cm) met een 6 cm hoge rand (inh. 1 liter)
Ingrediënten
▢
200
gram
pure chocolade in stukjes
▢
½
liter
melk
▢
6
eidooiers
▢
100
gram
donkere basterdsuiker
▢
3
dl
lobbig geklopte slagroom
▢
150
gram
gehakte macadamianoten
Instructies
Verwarm de chocolade en de melk al roerend tot de chocolade is gesmolten.
Klop in een kom de eidooiers met de suiker dik en romig en voeg al roerend langzaam het warme chocolademengsel toe.
Zet de kom op een pan met heet water, laat het mengsel onder roeren binden (laat het niet te heet worden) en laat het afkoelen.
Roer de slagroom en de gehakte noten door het chocolademengsel en schep het in de taartvorm.
Laat het ijs in de diepvriezer in 6 uur bevriezen.
Stort de ijstaart op een schaal en garneer de zijkant met kleine meringuekoekjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
IJs
Land van herkomst
Nederland